‘Werkers moesten naar het magazijn ondanks de storm’

Bij de verwoestende orkanen die de VS vrijdagnacht teisterden moesten veel werkers ondanks de weersvoorspelling toch naar hun werkplaats.

De Amerikaanse staten Arkansas, Illinois, Kentucky, Missouri, Mississippi en Tennessee werden het slachtoffer van tornado’s die tientallen slachtoffers maakte. In één van die staten, in Kentucky werden arbeiders opgedragen naar hun werk te komen, ondanks dat bekend was dat er noodweer opkomst was.

Dat het desbetreffende bedrijf Amazon is, mag helaas weinig verbazing opwekken. Zo meldde één Amazon-medewerker op Twitter dat de hulpdesk voor medewerkers – kort voor de storm toesloeg – liet weten dat het niet mogelijk was om de ingeplande dienst te verkorten, zo meldt World Socialist Web Site.

Ook een andere voormalig medewerker liet op Twitter weten te zijn ontslagen door Amazon omdat de desbetreffende medewerker niet de enige auto van de familie wilde riskeren om door een sneeuwstorm te rijden, zo laat WSWS weten.

Het is niet de eerste keer dat mensen die voor Amazon werken komen te overlijden door noodweer. In 2018 werd een orkaan twee aannemers fataal toen ze aan het werk waren bij een Amazon-magazijn in Baltimore in de Amerikaanse staat Maryland.

Behalve in Kentucky, vielen er ook in Illinois slachtoffers onder werkers. Het dak van een kaarsenfabriek stortte in. Daarbij kwamen acht mensen om het leven, acht anderen zijn nog vermist.


Beeld: TheAustinMan, CC BY-SA 4.0 – een (onvolledige) collage van meerdere supercellen van de orkanen die de VS teisterden.

Comments

Be the first to comment on this article

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naar boven